Grindų dangoms, įrengiamoms restoranuose, pobūvių salėse, kavinėse, taikomi griežti reikalavimai. Todėl naudotojai vis dažniau renkasi šiuolaikiškas liejamąsias sistemas.
Jos atsparios dilimui, ilgaamžės, higieniškos. Tačiau prieš užsakant liejamąsias grindis restoranui Vilniuje, įmonės savininkui tenka susidurti su užduotimis, kurios nėra paprastos. Grindų dangos skiriasi pagal savo sudėtį, paskirtį, kainą. Tad svarbu neapsirikti renkantis.
Praktiškumas ir reprezentatyvi išvaizda
Svarbu pasirinkti grindų dangą, kuri atitiks du kriterijus:
- Bus praktiška, kaip turi būti viešojo maitinimo įmonėse.
- Bus graži ir reprezentatyvi. Juk restoranas – tai ne tik vieta, į kurią ateinama pavalgyti. Čia švenčiami jubiliejai ir vestuvės, rengiami šventiniai įmonių vakarėliai ir svarbūs susitikimai.
Dideliems restoranų kompleksams užsakovai paprastai renkasi kelių rūšių dangas. Juk čia yra „techninės“ zonos (virtuvė, prekių iškrovimo patalpa, produktų sandėlis, šaldytuvų patalpa, plovykla, patalpa, kurioje laikomi indai bei kiti serviravimo reikmenys), ir svečių zonos: pietų salė, kokteilių holas, baras. Šioms patalpoms bendra yra tai, kad jose vyksta sąlytis su maisto produktais. Ir visada yra rizika, kad produktai gali nukristi ant grindų. Kitų rūšių rizika įvairiose restorano zonose skirtinga. Zonoje, kurioje priimami produktai – dėl apkrovų, kurias sukelia krintantys daiktai. Pietų salės su šokių aikštele zonoje – dėl nuolatinių taškinių ir dinaminių apkrovų, atsirandančių vaikštant smailiakulniais bateliais. Ir į visa tai reikia atsižvelgti liejant grindis.
Liejamosios grindys kavinėms ir restoranams Vilniuje: kai viskas vyksta kaip reikiant! Prieš įrengiant dangą restorano savininkui svarbu rasti medžiagas, kurios atitiktų standartus, taikomus viešojo maitinimo įstaigoms.
Kokius kriterijus turi atitikti restoranų grindys?
- Jos turi būti nepažeistos. Dėl šio kriterijaus galima nesukti galvos tiktai įrengus ilgaamžę dangą. Liejamųjų grindų eksploatavimo laikas – ne trumpesnis kaip 15 metų. Todėl galima išlieti grindis ir nesijaudinti, kad visai greitai teks jas remontuoti.
- Grindų paviršius turi būti glotnus, bet ne slidus.
- Nepraleisti drėgmės, kad būtų galima valyti šlapiuoju būdu. Tvarkantis restoranuose naudojama daug vandens. Kelios zonos (pavyzdžiui, plovykla) – yra „šlapios“ vien dėl savo paskirties. Todėl tokia būtinybė visiškai suprantama.
- Grindys neturi išsigaubti ar persimesti veikiamos stiprių dezinfekuojamųjų medžiagų.
- Jose neturi būti tuščių ertmių. Tai svarbu siekiant apsaugoti nuo graužikų.
Polimerinės HAUPTMANN sistemos epoksidinės dervos pagrindu idealiai atitinka šiuos reikalavimus. Pačius grindų liejimo ir įrengimo darbus atliks patyrę mūsų meistrai. Kadangi šios paslaugos teikiamos be tarpininkų, Vilniaus restoranuose įrengiamų liejamųjų grindų kaina yra tikrai prieinama.
Galite užsisakyti bet kokį reikiamą medžiagos kiekį, išsirinkę pageidaujamą spalvą iš mūsų siūlomo asortimento.
HAUPTMANN gaminiams būdingas didelis sukibimo su pagrindu stipris (7 MPa). Laboratorijos sąlygomis gamintojas patikrino dangos atsparumą agresyvioms cheminėms medžiagoms, įskaitant druskos rūgštį.
Buvo atlikti ir specialūs testai siekiant nustatyti dangos sąveiką su plovikliais, grindų reakciją į padidėjusią temperatūrą.
Į ką atsižvelgti užsakant ir įrengiant liejamąsias grindis kavinėje ir restorane?
Įrengiant grindis patalpose, kuriose būna didelės smūginės apkrovos (restorano mėsos ceche), vietose, kuriose labai daug drėgmės (plovykloje virtuvės zonoje, personalui skirtose dušinėse), rekomenduojama naudoti epoksidines dangas.
Technologinėse zonose, kuriose būna didelis vibracijos lygis (pavyzdžiui, patalpose, kur veikia mėsmalės), kuriose intensyviai naudojamasi kilnojamaisiais rankiniais įtaisais, pavyzdžiui, iškrovimo zonose, tinka dangos poliuretano pagrindu, nes jos pasižymi geromis eksploatacinėmis savybėmis.
Pietų salėje įdomiai ir labai savitai atrodo grindų dangos iš mikrocemento. Tiesa, Lietuvos restoranuose jos įrengiamos ne itin dažnai. Bet daugelyje restoranų, veikiančių Vakarų Europoje ir Rusijos milijoninių miestų – tai populiarus sprendimas. Ypač tose maitinimo įstaigose, kuriose dizaineriai stengiasi sukurti loftui būdingą stilių.
Kas turi įtakos liejamųjų grindų įrengimo restorane kainai?
Grindų dangos liejimo darbų kainai įtakos turi darbų apimtis.
Ir tai susiję ne tiktai su plotu, bet ir su atliekamų technologinių operacijų skaičiumi. Klasikinis grindų liejimas – tai betono dangos išlyginimas, nuoskilų, duobučių užtaisymas, gruntavimas, dulkių pašalinimas.
Veiksmų schema technologiškai yra ištobulinta. Bet jei pagrindas nelygus, jam išlyginti gali prireikti specialių procedūrų: nušlifuoti deimantiniais diskais arba apdirbti šratasraučiu. Išliejant išviršinį sluoksnį užsakovui taip pat siūlomi keli variantai: jis gali rinktis pigesnį sprendimą arba sistemą su danga, apsaugančia nuo ultravioletinių spindulių. Liejant ryškias grindis pietų salėje, šokių aikštelėje šios pasirenkamosios rūšies danga iš tiesų labai pravers. Ji gerokai padidina spalvų atsparumą blukimui. Tokią dangą netikslinga įrengti tiktai tuose klubuose, pobūvių salėse, kur nėra langų. Tačiau dauguma restoranų – su langais. Išlaikyti spalvų sodrumą padeda būtent tokia danga.
Dangos kainai įtakos turi ir pati sistema. Gali skirtis ne tik sudėtis (epoksidinės dervos ar poliuretano pagrindu), bet ir storis. Jis parenkamas atsižvelgiant į tai, kaip intensyviai patalpoje bus vaikštoma.
Matinės ir blizgios. Su tradiciniu betono paklotu ir ant mikrocemento pagrindo. Praktiškos ir dekoratyvinės. Santūrios arba sukuriančios šventės atmosferą… Tinkamą grindų dangą galima rasti atsižvelgiant į savo biudžetą ir bet kuriam restoranui.